Okulumuz Hakkında

SELÇUKLU BELEDİYESİ DOSTLUK ANAOKULU
Bosna Hersek Mahallesi Parlaktürk Sokak No8 Selçuklu/ KONYA
03322414177
0
https://selcukludostlukanaokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Okul öncesi eğitim alanının hedef ve amaçları doğrultusunda okul öncesi dönem çocuklarının gelişim düzeyleri, öğrenme hızları, ilgi alanları ve ihtiyaçları dikkate alınarak ve aileler ile işbirliği içerisinde yaşam boyu öğrenmeyi destekleyecek şekilde eğitim ortamı oluşturarak yaratıcı ve estetik duygulara sahip, kendini ifade edebilen, çevreye duyarlı, araştıran, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmektir. Aynı zamanda dijitalleşen dünya, teknoloji ile sosyalleşmenin küçük yaşlara kadar inmesi ve eğitimde teknolojinin konumu gereği okulumuzun e-Güvenlik politikası; Eğitim standartlarını yükseltme, Öğrenci, veli, öğretmenleri ve diğer çalışanları e-Güvenlik kapsamında koruma, 21. yüzyıl bilgi ve becerilerini güven içerisinde geliştirmeyi amaçlar.

MİSYON

Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.

BAŞARILAR

Okulumuz; Yürütülen eTwinning projeleriyle "ULUSAL KALİTE ETİKETLERİ" ve "AVRUPA KALİTE ETİKETLERİ" almıştır. Tüm hijyen kriterlerine uygunluk gösterdiği için " OKULUM TEMİZ" belgesi almıştır.
Öğretmen :12
Öğrenci :154
Derslik :6
Atölye-İşlik :3
Çok Amaçlı Salon :1
Oyun Odası :1
Kütüphane Kitap Sayısı :320
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İkili Eğitim

Öğretim Şekli

İkili Eğitim

Ders Başlama ve Bitiş

07.30-12.30 12.30-17.30

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Doğalgaz

Servis Bilgisi

Yok

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İlçe merkezinde bulunmaktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

BOSNA HERSEK MAHALLESİ PARLAKTÜRK SOKAK NO:8

Sportif Etkinlikler

Okulumuzun oyun ve spor odasında öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine katkı sağlanmaktadır. Aynı zamanda okulumuzun bahçesinde yer alan suni çim saha ile açık hava sporlarına olanak sağlanmaktadır.

Bilimsel Etkinlikler

Okulumuzda bulunan Fen ve Matematik Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi gibi atölyelerde öğrencilerimizin yaşlarına uygun bilimsel çalışma ve ürün ortaya koyma imkanı sunulmaktadır.

Proje Çalışmaları

Okulumuzda Yürütülen Projeler: Oyuncağımı Kendim Yapıyorum Projesi Anadolu Masalları Projesi Ailemle Okuyorum Projesi Geziyorum Öğreniyorum Projesi Okulumda Bir Ağacım Var Projesi Her "OKU"lda Projesi Okullarımız Çiçek Açıyor Projesi